2014. január 25., szombat

Android játék: Mobbles

Ez az android játék, amit már említettem az előző posztomban:

Mobbles

A játék során szörnyecskéket - mobble-öket - kell befogni és nevelgetni. Lehet őket etetni, csiklandozni (na ez trükkös, de rájöttem, hogyan), a levegőbe dobálni és mindegyiknek van egy spéci játéka, amivel játszatni lehet (level 2-től). Nekem nagyon tetszik benne, hogy minden szörnyecskéhez egyedi téma tartozik, ezzel kapcsolatos a saját kis játékszere, valamint ehhez a témához kapcsolódó ruhát/jelmezt és tematikus hátteret vehetünk neki a boltban. (pl. Sploon Hawaii szörfös)

A nevelésben segítenek a napi feladatok, amik megszabják a mobble-ök napirendjét. Pl:  Reggel reggelizniük kell, fürdeniük, játszaniuk és ugrándozniuk. Ebéd után vagy egy játszós délután, majd este vacsora, fürdés, és alvás. Minimum 6 órát kell aludniuk éjjel és 9 előtt fel kell kelteni őket. Ezeken kívül vannak egyéni igényeik is a lényeknek és ezekről értesítést is küldenek az állapotsorra.

Minden napi feladat teljesítése után választhatunk, hogy gyémántot (a helyi fizetőeszköz) vagy XP-t kérünk jutalmul. Értelemszerűen az XP-től fejlődik, a gyémántból pedig ételt, hátteret, ruhát tudunk vásárolni. Viszont a szörnyecskék különböző aktivitásaik közben maguktól is dobálnak gyémántot, amiből szintén szép bevételre lehet szert tenni.

És a lényege a játéknak: lényeket kell befogni úgy, hogy az appon belül megnyitjuk a térkép-alkalmazást és a hatókörünkön belül lévő szörnyekkel kő-papír-olló csatát vívunk. Ez az elérhető kör kb. 25 m, de ezen túl is látjuk a közelben lévő mobble-öket és amint megközelítjük, meg is támadhatjuk.

A játéknak tehát nevelő célzata is van. Tartsd be a napirendet, éjszaka aludj, ne aludj délig és mozdulj ki, ha szórakozni akarsz! :)

Nekem perpillanat 9 szörnyem van, a legnagyobb 8-as szintű, a legkisebbet ma fogtam be, még csak 2-es.


Így utólag kicsit szánalmasnak érzem, hogy erről posztot írok, de ki tudja... Lehet, hogy ez alapján talál valaki rá a blogomra.

4 megjegyzés: