2012. október 12., péntek

"Meg-kell-csinálnom" recept

Imádom az almát. Nem telik el úgy nap, hogyne rágcsálnék el egy almát uzsonnára, tízóraira, akármikor, ha megéhezem. A gyömbér pedig egyik kedvenc fűszerem. Imádom édesen is és a húsokhoz is jól passzol, csípős, friss lesz tőle minden étel.
Gyakran böngészem a fészbúkon a receptoldalakat. És amikor belefutottam ebbe a receptbe, elhatároztam, hogy el kell készítenem!

A recept a következő:
,,Az almalekvárhoz az almákat megpucolom, majd apró kockára vágom. A cukrot megkaramellizálom, hozzáadom a mézet és a vizet, felforralom, majd beleteszem az almát, a vékony csíkokra szeletelt gyömbért, fahéjat, a limette lekvárt (ez nagyon finom, pikáns ízt ad neki). Az egészet jól összeforralom amíg besűrűsödik. Az így elkészült lekvárral tálalom a rizs felfújtat."

Tudósítok, amint sikerült elkészíteni! ;)

forrás: Tesconyka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése