2013. április 4., csütörtök

Kiskertem ^^

Kertészkedni szeretnék. Nagyon. Persze ez a panelban sajnos nehezen kivitelezhető. Ezért kutatok a számomra ideális kiskert/fűszeres kert, mini-veteményes után, amit akár a szobámban is megvalósíthatnék.

Az ablakom már így is teljesen tele van dísznövényekkel és nem szívesen válnék meg tőlük.. Viszont az új növényeknek is szükség van a helyre. Ezért arra gondoltam, hogy beszerzek egy virágládát, amit majd a radiátoron tarthatok, persze csak a fűtés-szezon után.

Tarthatnék növényeket az ablakpárkányon kívül is, ha lenne valamilyen virágláda tartó alkalmatosságom. Ennek mindenképpen utána fogok nézni.


Átalakíthatnám az egyik falamat is, hogy alkalmas legyen növénykék termesztésére. 
Ezek az egyszerű alumínium vödröcskék nagyon jól mutatnak.


Van környezetbarát módszer is falra és ablakpárkányra, üres pet-palackokból. A csöpögő víz miatt nem hiszem, hogy használnám a baloldalit... :)


Vagy varrhatnék zsebeket valamilyen vízhatlan anyagból és abba is vethetném a magokat. Ez nagyon szimpatikus.


Ha pedig nincs hely, sem a falon, sem a párkányon, akár a levegőben (!) is lehet tartani a házilag termelt zöldségeket. Ezt a variációt fel lehet dobni színes vödröcskékkel is. Nagyon aranyosak!


Az igazán elszántak pedig továbbfejleszthetik az otthoni kertészkedést és akár hidropóniás kiskertet is létrehozhatnak az ablakukba lógatva. Ez földnélküli növénytermesztést jelent, amely során tápanyagokkal teli vizet áramoltatnak a gyökerek között. Nagyon tetszik ez a technológia, de rengetek kellék kell hozzá, mire egy ember összeállíthatja a saját kiskertjét belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése