2013. március 20., szerda

Operator baba és Marble Hornets ajánló

Tegnap elővettem a varródobozomat és meg találtam a bacon párnából maradt vászonfoszlányokat. Rögtön az jutott eszembe, hogy valamit ügyeskedni kéne belőle.

És mivel hétvégén végignéztük a Marble Hornets sorozatát Medvével, kézenfekvő volt, hogy mit varrok belőle:
Operator babát!

Ez az arc nélküli figura sokaknak ismerős lehet a Slender című játékból, amelyben egy erdőben kell 8 darab papírt megtalálni csupán egy zseblámpa segítségével, ami egy idő után lemerül és ráadásul még ez a szimpatikus öltönyös arc nélküli úriember is üldöz minket.

Pontosan nem tudom, hogy a sorozat alapszik a játékon vagy fordítva van, de minden esetre a videók is ekörül az arc nélküli alak körül forognak.

A történet kezdetén a főszereplő ismerteti a tényállást, miszerint egy ismerőse/barátja, - Alex - eltűnt egy ideje, viszont rengeteg videó-felvételt hagyott maga után, amikből ki akarja deríteni, mi történhetett Alex-szel. Hamar kiderül, hogy valami üldözte a fiút, aki paranoiájában mindig mindenhova vitt magával egy kamerát és többet között filmre vette azt is, ahogyan alszik.

Ahogyan egyre több információt derít fel Jay (a főszereplő), akaratlanul is belekeveredik a rejtélybe és ő maga is a paranoia jeleit kezdi érzékelni magán, nem ok nélkül.

A sorozat pillanatnyilag a 3. évadjánál tart. És Jay karakteréhez tartozik egy twitter channel is, amelyben a történethez kapcsolódva valós időben posztol hozzászólásokat a történtekhez. Ettől és a kézi kamerás felvételektől az egésznek inkább dokumentumfilm, mint horrorfilm jellege van.

A sorozat első része megtekinthető itt:

+ Hamarosan kijön a Slender játék második része, amelynek már története is lesz, nem csak ész nélküli menekülésről fog szólni. A plotot pedig ugyan azok a srácok írták, akik a Marble Hornets-et is készítik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése